Sunday, August 29, 2010

budak-budak zaman sekarang..

mule-mule.. lihat gambar ni.. (cewahh ayat aku..)


ni adelah nota tunjuk prasaan anak buah aku kat bapak dye a.k.a abang aku.. baru 10 taun wo!!! gilak ah! sebabnye?? hahaha.. sebab dye ter' bagi adik dye terhantuk.. tragis kan?? hahaha.. nak tau tak dari manekah sumber kertas cumel ini??.. saksikan..

ye.. resit mak dye beli susu adik dye.. hahaha

kedua, ni gambar kecederaan yang separuh parah.. SIAPA?? adik saye... LOQMAN.


tapi kitorang dah tak kesah kalau dye eksiden.. habit beliau.. dan nampaknye dye pon tak kesah.. buleh makan dengan penuh keayuan g cik non oi!!! dan yang lebih tragis ialah.. sepoloh hengget aku terbang,, sebab gatal dok bet dengan beliau kalau dye xnanges aku bagi uwang itu,, huwaaa!!!!

muke konfiden konfem dapat uwang haku.. cett

okey2.. last ragam budak-budak untuk entri kali ni.. caca my niece.. si gelibas bile nampak kamera..

kecik-kecik da pandai posing bagai.. cess

gedik dow!!! hahaha

ko ingat abang dye nak berdiam diri tanpe ade rase ingin menyebok???


u hope my dear.. u hope..


Wednesday, August 25, 2010

I am addicted to U!!

wohoOO!!! itu perkataan paling sesuai untuk korang describekan insang hati aku malam ni. teruja + jakun + nak nanges + ingat mak bapak + sebak sungguh + xcaye dow!! bergempar gempita hati aku dengan semua feel ni orang puteh kate. sebab ape?.. sebab ape ke soalan ko nih? sure??? adehh.. malas tol nak riak r.. okey2.. aku tengah menjawab dengan muke slamber ni.. AKU DA RETI BAWAK VESPA.. betol.. tengah muke slamber.. tak riak langsung.. ala, ape sangatla bawak vespa tu.. smol de meter bebeh.. derr?? (muke konfius tapi tetap tanpe riak)...

aku tak suke membangge diri apatahlagi cakap banyak2.. tengok jela flow proses p&p ni berlangsung.. cume satu kupinta.. jangan puji aku lebey2 tau.. tak biasa membangge diri.. ehem.. ehem.. ni bunyik batukla..



okey, ni semua stat sebab cik jenab 3 orang ni.. teros aku bergegas keluar kerana hati gua dah mendidih jeles weh!! cess..


memulakan umpan dengan memujuk rayu plus plus membodek empunye vespa dengan slogan banner bertajuk "jiro ensem!!!".. erkkk???


okey, tunggu turn jap.. petik sebuah dua lagu seketika ah..


turn da sampai.. hooyeeayyy!!! tak sabau bangun walaupon dalam keadaan mengah kerana lipatan sejarah telah mencanak peratus peningkatannya.


saya budak baru belajar, kalau tak sampai tolong kaberkan.. ngee


fuhh.. fuhh.. tarik napas.. tonjet kaki setinggi yang mungkin.. eppp.. cikgu jangan lepas.. tunggu saye naik dulu.


okey, muke tenang selepas berjaya naik dihujung bucu sit vespa.. tenang.. tenang.. hnff.. hnnff


walaupon baru beberapa minit aku berjaya menunggang vespa, namun mereka tetap lebih hebat untuk mensembat sebarang dua gambar.. cess..


ye kawan-kawan, mereka lebih obses untuk melakukan pelbagai riak muke yang lebih tenang berbanding memberikan sokongan moral kepada aku.. siot korang.. waaa!!!


setelah sampai.. harus mengambil gambar kenangan dengan empunya vespa sebagai penutup aktiviti membodek. sekian..

eh cop2..

cikgu lesen vespa suh mention name beliau.. hakhak.. cehh.. pinjam kaki pon nak kerek.. macey yek kakak fadhilah!! huu.. jasamu kukenang.. cewahhh hek ah.. hek ah!!


p/s: ade sape2 nak jual vespa kat aku?? tapi toling pujukkan bapak aku boley x? huuukkkkk..

Tuesday, August 24, 2010

ko lagi!!!!!

gua da gile weh.. plisssla.. bile ko nak abes hah???!!!! aku da siap beraerobik dgn lagu zapin bagai.. smpai bilakah???? waaaa!!!!


boleh pegi tau x kalo tiap2 hari tumah cenggini!! nak tdo pon kene carik pot bentang tilam..

p/s: can i kill these assigment?? can lor.... plizzz




Monday, August 23, 2010

sesuatu itu...

Dalam minggu ni dah 2 bnda yang aku buat menyebabkan kawan2 aku tegor seakan-akan diriku ini sedang mengalami buang tebiat.. 1st, aku berjage sehingga ke pagi hari sehingga adakalanya menginjak ke waktu syuruk semate-mate demi membuat "sesuatu". ye, memang tidak pelik sebenarnye keadaan ini apatahlagi aku memang tak berape suke tido.. (seryes kenyataan ini boleh buat member2 aku pegang parang sambil mengomel cumel).. namun begitu.. oleh kerana terlalu takutkan "sesuatu" itulah menyebabkan aku harus.. sunat muakkad +++ WAJIB untuk menjadi pakgad di rumah sendiri.. bersengkang mate, mkan megi sambil menguap, bancuh pelbagai jenis air dalam satu masa bahkan terpakse mengobseskan diri dengan kuiz-kuiz bodo di fesbuk semate2 demi mengembalikan kesegaran mate.. semuanya kerana kau!!!.. ohh "SESUATU"...

kedua, tibe-tibe aku dan ASYIQA si PSYCHO boleh berjumpe dengan encik mokhtar semate-mate nak bincang "SESUATU " itu.. haishh.. ini sudah pelik tetapi benar.. sedangkan ketika mendapat pelbagai warna surat amaran pon kami jarang mengendahkannya apatahlagi untuk berjumpa lecturer waima hep.. gerangan apakah yang boleh mentebiatkan kami ini???.. jeng.. jeng.. jeng.. seryes sume sebab ko wahai "SESUATU"!!!!

so skarang ni gua ade hangin sketla dngan menatang "SESUATU" itu.. siot jek mengambik mase tidor aku.. mase maen gem susun2 blok.. mase bce majalah.. mase beranagn.. bersauna.. etc.. eppp!!! memg nk makan penampalah ko ni.. kalau ko xkacau kitorang ko xhepi ke hah??!!!!

NAH!!! tengok muke tertekan aku puas2..

haram J punye ASSIGMENT!!!

Saturday, August 21, 2010

beger king

hua.. hua.. hua.. tibe-tibe aku nak tunjukkan salah satu kejakunan paling nyata aku.. smalam my first time at beger king.. FIRST TIME okey!!! hahaha. okey, no wonder la kan.. aku orang kampong kot.. xmalu pon nak ngaku memang selame ni begitu teruje nak makan kat situ sejak2 menatang ni tumbuh sebelah jusco.. hahaha.. kesian kan aku?? xpe.. aku xkesah pon!! hoo..


okey.. wajah2 teruje before masuk beger king.. hahaha

adat orang xde pengalaman, so aku pon mengalami kejakunan lagi skali time nak order.. hahaha.. xpe2.. sile suruh azah tolong.. certification yang diberi:
1. mesti besar
2. mesti ade ayam
3. jangan mahal2 sgat
last.. dapat extreme long punyer.. wahahaha.. bangge!!!


hahahaha.. hambek ko!!! orang paling lahap nak berbuke beger king!

tapi setelah siap makan.. aku dpat rasakan bahawa tekak aku kureeeng sket r nak manghadap beger king ni.. so insyaAllah cogan kate hidop aku xtau bertahan sampai bile ialah.. "NO MORE BEGER KING!!" hahaha.. mahu MCd n KFC sahaje!!!!


sumpah muke tahan muntah ni.. kenyang + muak sbb mkan banyak cheese.. weekkk!!!



tapi xpe.. last2 dapat begambor dengan volkswagen cantek!!! wahahahahah

Thursday, August 19, 2010

apa maumu

okey.. aku baru siap buat big yg menakjubkan itu.. xbley tdo.. tkebil2... tgah layan xfresh tbe2 trminat dgo lagu ni.. haha.. xtau r lau aku yg lembap ke hape.. tp juz nice. aku xhayati senikate juz feeling melodi cewahhh... wa suke weh!!!.. korg tgok ek!

video

personal taste

okeyh.. skarang aku tgah melayan prasaan + brangan gile ba dengan cerita ini.. sungguh kacak lee min ho sunbae.hahaha.. sumpah aku sanggup tahan mate dari tdo.. tahan jari dari taip esemen dan tahan perut dari makan sbb puase demi chentaku kepade min ho yang ganteng.. waaaa!!!!
okey.. tuntasnya daripada kisah ini, aku dapat keyakinan diri yang mendalam.. sebab rakan-rakanku selalu berperangai kurang sopan dengan mengadu kepada encik kasran tentang ketidak "matching" an pakaianku.. namun, setelah melihat gee in iaitu heroin kisah ini yang lebih serabai tetapi mendapat pakwe yang kacak giler aku menjadi lebih yakin tentang keyakinan diri ini. aku pasti tidak akan lagi giat mempedulikan teguran ibu bapa, guru dan rakan-rakan tentang sikap aku yang gemar berseluar kotak2 vogue untuk ke yong tau fu ataupun memakai beg kotak2 yang same setiap hari sama ada ke kelas, piknik, dinner hatta kenduri arwah.. dah2.. banyak benor dah terluahan kini. sekarang.. hambek!!! ni antara paparan imej-imej min ho dan cikaronya dlam kisah ini..


oppa!!!


mahu begini dengan beliau!!!



okey.. aku sanggup kurus.. demi memastikan nanti laki aku kene hangkat aku camni gak.. hikhik (gedix!!)



LOVE U LEE MIN HO!!!! mmmuuuaaahhhxxx!!!!

p/s: wajib tonton yek kawan2!!! huuu.. oppaaaa!!! (aku nak sambung buat big.. aza da memekak.. hahaha)


Monday, August 16, 2010

really hope he understand my feeling lately..

credit for suhada musa (@-@) ..~~
n dis vdeo also suit 4 any of us.. not jus be meaning as "lover".. but also can be ur family.. ur friends or u and urself either..

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL!!

video

Wednesday, August 11, 2010

puase vs balik kampong

selamat menyambut ramadhan kawan2!! hahaha.. tetibe lak aku nak bersopan santun kat sini kan?!.. okey2.. sempena hari kedua ramadhan ni (walaupon aku xpuase dua2 hari.. waaa!! mampoih la den ganti banyak weh nanti.. xmo!!! huukk..), meh aku cerita stori best + memalukan + lawak + bodoh kat korang. okey, dimulakan dengan malam sebelum puasa.

10 ogos 2010, 8.20malam:
saye gelibas sebab tbe2 rndu kat mak n ayah.. sob..sob.. lantas saye segera mengekol ayah saye setelah ditarbiyahkan oleh che dan azah. mule2 kuul dow.. tapi bile bapak aku hangkat je fon aku terus sebak.. dekat sebulan kot x kol + xdengar sware mak bapak sendiri.. sebak kan.. kan?? huhu. pastu tengah2 bagi muqaddimah iaitu bertanyakan tentang solat terawih dan witir (biaselah.. setaun sekali.. tiap2 taun wajib refresh otak balik kot.. hahaha).. eh, sambung stori.. lepas dapat info yang secukupnya pasal terawih n witir, tbe2 aku termenanges time melontarkan dialog ni.. "ayah.. syikin rindu... sambil diikuti sware tangisan manje.. " wuuuU.. waaaAA!!!". namun begitu, yang membuatkan aku nampak BODO disini ialah.. aku lupe aku kol kat ruang tamu sambil diperhatikan oleh aza dan che.. ulangan.. 2 orang manusia xberhati perut tu memerhatikan aku la!!! hadooiii.. dan korang tau2la naseb aku ditertawekan seikhlas hati lepas tu kan??.. haha.. eh, xabes citer lagi.. lepas jek bapak aku dengar sware tangisan gedik aku tu.. kami berborak mengenai tarikh kepulanganku ke tanah tumpahnya darahku iaitu felda sri jaya.. 26 ogos 2010.. 3 minggu lagi wo!! lantas, dengan sepenuh jiwa, bapakku memberi keizinan untuk saye iaitu aku sendiri pulang ke kampung pada 13 ogos 2010 bersamaan esok.. yeayyhh.. ESOK!!! walaupun aku cube berdiplomasi dengan mengatakan bahawa aku okey untuk menunggu 3 minggu lagi, namun.. bapakku sudah mampu membace hatiku bahawe time aku cakap aku okey tu aku sedang bermunafik bak kate cerita ALISA rancangan kegemaran NUR ASYIQA si PSYCHO.. ape yang lebih mengharukan aku.. tak sampai 10 minit selepas perbualan telefon bersama ayah.. aku dikejutkan oleh panggilan telefon daripada kak cikku yang nyata sudah mengetahui tentang kisah aku menangis tadi.. auwwcchhh.. malu sungguh diri ini bile ditertawakan oleh kakak sendiri.. kejutan tidak terhenti setakat itu, apabila aku mengonlinekan fesbuk, adik aku yang berusia 11 taun tapi tulis 18 taun kat fesbuk pula menceritakan bahawa pakcik2 ku juga sudah mengetahui tentang peristiwa bersejarah ini.. oohh.. aku sudah dapat mengagak bahawa kepulanganku di kampung nanti akan disambut dengan gilang gemilang oleh semua saudara mara dan sahabat handai yang mengetahui kisah tragisku ini.. dah nasebb...

OMMA!!!!

APPA!!

11 ogos 2010, 5pagi :
saye xbuleh puase.. yeayy!! memangla sedih sebab tak dapat menyambut 1st day puase.. tapi aku gembire gak sebab esok hari aku dapat menjeleskan rakan serumahku dengan makan bersungguh-sungguh sambil berpure2 lupe puase da stat,, haha.. sangat setan punye idea. namun begitu, impianku untuk biakan dyorang plus jeles sebab aku xyah bangun sahur tergendale apabila nadhiah ba'i beri-beri membuke lampu di atas mateku.. heii u!!! aku nak tdo ok! haha.. tapi aku xcakap r camtu.. sebab aku baek.. lalala~

4.30 petang :
okey, aku da janji dengan member time saing amek lesen L iaitu zila a.k.a cik jenab untuk berbuke pose kat umah beliau.. dan aku juge dengan begitu xmalunye menjemput kesemua 5 housemate aku untuk turut serta..haha.. ade aku kesah? guess.. kat mane rumah beliau.. ye kawan2.. dekat cemor.. jao wo!!! 1st time kitorang pegi dengan menaiki motor.. konvoi 3 motor.. memg boleh gile ko tau! macam nak g kuala kangsar jauh ke cemor itu gamaknye.. hahaha. tapi aku enjoy jek.. sebab.. aku pembonceng aza.. xpenat ponn.. hahaha. okey, pjalann amek mase hampir sejam la jugak ditambah dengan berenti sebab ujan plus tunggu anis yang jauh ketinggalan di belakang.. muke masing-masing agak emo. tapi, sampai je kat rumah cik jenab tu.. huuiii.. agak senang jugakla budak ni rupenye.. double storrey terrace.. sangat kemas.. tinggal dengan mama n 2 adik (ayah da meninggal).. ade dua kakak kat atas.. tapi dok jao.. time kitorang sampai tu, beliau sedang menggoreng ayam dan ikan pekasam.. perghh.. bau die memang boleh pegi r aku cakap.. member-member aku borak-borak dengan emak beliau yang sangat peramah disaat aku dan anis berada di dapur.. anis goreng nuget, aku tukang rase.. huishh.. tugasan yang sangat-sangat berat tapi aku rela buat demi sahabat-sahabat aku yang penat berpuase. da masuk waktu berbuke, kitorang pon mentekedarah menu-menu seperti berikut;
1) sambal udang
2)tomyam campur
3)ayam goreng
4)nuget
5)acar buah
6)acar rebung (aku xsuke.. hahaha)
7) kuih-muih beraneka bentuk
8) buah temikai
9) ikan pekasam
10)air pepsi
hah.. ape lagi ko nak buat?? makan jela.. hahahaha.. aku bahagie gile semalam. hilang semua menu-menu diet yang diajari.. dan natijahnye.. atas motor aku kene ngurut azah sebab angin dalam badan banyak sangat.. dan angin aku lagi banyak rupenye.. isk3.. tak tersedar diri ini.. kitorang sampai rumah dalam pukul 10 malam dan terus membentang tilam sambil menonton the shutter.
melantak jelah wey.. takyah malu-malu.. haha

12 ogos 2010, 4.55pagi :
okey.. aku terbangun pukul 4.55 pagi dengan niat untuk mandi hadas namun sambung tido dalam keadaan hampa. haishh.. 2 hari da terkumpul untuk ganti puase.. ni sah-sah hujung bulan ade lagi.. waaaa!!!!! jadual harian berjalan seperti biase tanpe ape-ape keistimewaan.. jus tak sabar nak teman rakan-rakan serumah berbuke puase.. hahaha.. AKU BAHAGIE.



p/s: lupe nak bgitau.. before sampai rumah sewaktu orang ramai sedang menunaikan solat terawikh.. kitorang sempatla singgah sekejap kat funfair bercham untuk bermain kereta laju wow.. pinjam duet rumah sorang rm 4.. pastu balik rumah.. okey, sangat membazer tapi yang penting,.. semua enjoy!! huhu. LOVE U ALL MY HOUSEMATE!!!

Friday, August 6, 2010

hari yang suwey..

korang penah x rase adela dlam 1 hari dlm hidop korang tu dpenuhi oleh perkare2 yg agak mensuweykan?? (even hari2 suwey pon xpe gak kot)..hahaha. okey, kisah harini ialah, aku brasekan harini hari suwey aku r.. ceritanya bermula...

1st, aku mmbute dalam jam 1 lebih malam tadi n tbe2 trsentak apabila mrasakan bahawa ada sepasang tangn siot menarik selimutku sedikit demi sedikit.. oleh kerana aku merasakan bahawa beliau sedang kesejukan, makanya aku pon mengengsetle sikit kearah beliau untuk menumpang kasih terhadap selimut itu.. namun, tanpe disangka.. jeng.. jeng.. jeng.. bliau dengan rakusnya menarik keseluruhan selimut tersebut lntas mmbiarkan diriku terkontang-kanting dan terkapai2 dalam kesejukan pagi yang hening.. waahhh... ini sudah lebey!!!! lalu, tnpe brselindung, aku menjelingkan mate (jeling, bukan juling) ke arah bliau wlaupon mnyedari bahawe bliau sedang enak mmbute.. ahh!! jnji aku puas dpt jeling dye.. monolog dalamanku bersuara.. akhirnye, setelah 5minit bertakafur dan berfikir sedalam2 nya.. aku mngmbil kputusan untuk mengmbil selimut lain ddalam loker cantekku.. (yang makin siotnye ialah.. bliau boleh ingat haku yang hamparkan selimut itu kepada beliau.. hahaha,, baeknye aku!!!)

beliau yang berbaju pink itulah perompak selimut saye mlm tdi.. hohoho.. u hope my dear.. u hope..

2d, setelah bliau yg merampas selimutku pegi ke mktab lebih awal untuk berkaraoke didepan pngarah, aku dbiarkan tdo keenakan.. bangkit jam 9 (kelas stat 9.30).. aku berjalan lenggang lenggok menuju ke blik air bagi memastikan ak dapat cop mandi dulu before nadh... tbe2,, adehh.. gua jatuh bilik air beb!!! waaaa.. asetku akan mnjadi lebih hebat disebelah bahagian.. ouwhh.. shit bebeh..

okey, x.. aku xde r jatuh cmni kan.... xteruk camni kot.. tapi bunyik mungkin hampir serupe.. lalala~

bukan itu sahaj, suwey ketiga yang aku perolehi harini ialah, betisku trkene ekzos motor berlesen L.. WTF!! .. da xcantek.. wuu.. da xbley seksi2.. wuu.. nanti kene kutuk ngn housemate.. wuuuuwuuWuUUU!!!!!.. huhuk..
ko jahat!! sume sepupu, adik bradik, bau2 bacang ko jahat!! aku dendam ngn ko.. waaa!!!

buat mase skunk ini saje suwey yang aku dapat.. still waiting 4 da newest suwey thing in my life 4 today.. hope harini jela aku dpt badi suwey.. hakhak.. pape t aku roger kat ko lag ek blog cayangku.. huu.. love u cayang.. mmuuaaahhhxxx!!!!!


p/s: aku byak mencarut dalam ni.. jangn bagi adik korang tanpe pengawasan ibubape + makbapak aku sendirik bace .. gagagaga~

Tuesday, August 3, 2010

macamane nak cantekkan blog??

okey, sebenarnye tajuk utamenya ialah MACAMANE NAK CANTEKKAN BLOG KALAU MALAS + BODO BAB EXPLORE TENET??? hahaha.. panjang kan murid2?? ya.. sebab itulah aku xmo tulis tajuk ni sampai abes.. sebab t blom sempat bace korang da stat caci maki aku.. hoho.. u hope my dear.. u hope..

honestly, kalau tak aku xkesah pon.. tapi setelah dihina oleh senior a.k.a wak kepoh dan rakan2 serumah.. tibe2 aku merasa kuciwa melihat blog sendirik.. apatahlagi apabila dicomparekan dengan blog2 laen.. adess... sungguh shit ye perbedaannya..

oleh itu, sejak malam tadi aku berikrar untuk rajenkan diri + kerah nadh (housemate kepoh a.k.a maryam) tolong aku nak design cecantek blog ini.. namun, dek kerana bodoh sombong dan xtau sabar.. maka, sampai skarang blog ini masih keburukan.. ohhh.. kasihan blogku..

kesimpulan daripada sepatah dua kata diatas, saya dengan rasminya ingin melantik seorang yang kreatif lagi rajen lagi oldskul dan berwibawa untuk mencantekkan blog ini dengan bayaran gaji seperhidangan lunch di kedai bawah pokok.. (sedap tau ikan keli dye nok!).. siapa2 yang berminat sila hubungi fesbuk saya ataupun hubungi jek rumah saya.. (haha.. mampos ko nak carik dalam buku kuning nama n num tepon aku.. lalala~).. sekian untuk kali ini.. salam 1 malaysia,, ngee~

Juara rentak ria

okey.. post kali ni xmo tulis banyak2.. ni acely kesinambungn dari entri pasal aku g IPIK ritu.. tapi ritu juz letak gambo2 ayu kitorg jek.. so kali ni aku tarok plak video stat dari latihan kat mktab n terus ke prtandingn tu,, perghh,, seryes gempaq.. korang judge sendrik ek!! huu.. enjoy urself!!!

video






video

PERUT

*Perut merupakan organ berongga seperti kantung yang berdinding tebal dan berotot.

*Perut merupakan sebahagian daripada salur alimentari yang bertujuan untuk mencerna bahan makanan supaya mudah dihadam dan diasimilasikan dalam badan.

*Perut secara amnya merupakan persekitaran berasid dengan julat pH antara 1 dan 4 bergantung kepada makanan dan faktor-faktor lain.

*Pepsinogen dirembeskan oleh sel utama dan bertukar menjadi pepsin dengan kehadiran asid hidroklorik.

*Bahagian dalam perut boleh merembeskan sehingga 2 atau 3 liter lelehan gaster sehari.

okey, begitulah maksud PERUT menurut encik wikipedia ye murid2..(@_@). sekarang kite lihat pula gambaran perut menurut encik wikipedia. terdapat beberape spesis perut yang terdapat di alam maya mahupun alam duyung aridinata. Antaranya ialah;

perut yang MENUNJUKKAN kasih sayang - lelaki ini xmahu gadisnya merase buyut sensorang, so dye sanggup brkorban bersame.. huu.. so sweeet!!! kan???


  1. perut yang DILIMPAHI kasih sayang.. perut begini sangat manje.. (haishh.. anjela you ni!).. dan perut begini bakal difollow oleh mereka2 yang bermtlamat tinggi dalam mencuba setiap perasaan teruje dalam setiap bentuk, spesis dan kaedah pemakanan.. (insyaAllah aku pon bakal ikot jejak..waaaa.. xmooooo!!!)



perut yang disayangi ramai orang.. masak lomak pon sodap!!! acely terdapat 8lapisan perut dalam spesis ini (kalo ak xsilap.. men bedal..haha).. tpi hanya yang ini sentiase berade dalam ingatan seluruh rakyat jelata terutama spesis berperut num 2..


  1. perut yang pelik.. tak banyak penerangan.. korang dah tau kan kenapa aku xmo kurus??? hahaha
Korang tau tak kenapa tibe2 aku post pasal perut harini?? sebabnye.. aku sentiase ditegur oleh NAZRI dan HAKEM (kedua-duanye sekutu je perut ngn aku acely). dyorang suh aku jage prut agar sentiase ramping. tapi dek kerane aku sentiase melihat keindahan makanan, mknenya trpaksalah aku mengenepikan dahulu nasihat2 mereka. hahaha.. Pelbagai kaedah telah aku jalani demi mendapatkan perut yang menawan seperti Jessica Alba (ahh.. xkesah!! aku nak ikot dye gak.. lantak ah!!).. nyatakan sahaja .. JOGING?? DIET?? PUASA?? TOTAL LIFE?? TEH ORANG KAMPUNG?? semuanya sudah kuturuti.. namun.. hahaha.. korang tgok jela sendiri hasilnye ek! xde hasil ponla.. aku kebal kot.. xyah mandi air mandian 7 mayat da... lalalala~

So, kesimpulannya, korang jagalah perut korang.. buat sehabes baik!! yela, xkan nak kawen pakai baju klawar kot tutup perut.. kan??? haha.. LU PIKE LA SENDIRI BEB...




PUNGGUNG a.k.a BONTOT????
haha.. no komen.. ni aset berharga kot.. kite simpan laen kali jelah yek..


SEKIAN~

p/s: aku sembelit.. tolong bawak dokter pakar meh cini.. waa!!!









Sunday, August 1, 2010

HAPPENING!!!

gilak ah! smalam g juara rentak ria kat IPIK.. sumpah happening.. amazing.. wonderful.. colourful.. n banyak full lg r.. huu.. .. we start our life at 3.00 a.m sharp.. going bath.. ride motorcycle.. sit in da bus.. sleep back.. bla.. bla.. bla.. jam 8.45 slamat sampai kt IPIK.. tnpe rase jemu, kami memerhatikan rehearsel band mktab kitorg.. sbelum mngmbil kputusan untuk mkan di restoran yang sedap (dak IPIK yang suggest kan).. sedaaap.. seryes sedap.. tapi gile ba mahal!! rm7.20 juz untuk nasi separuh + ikan keli xrangup+ sayur kacang + kuah ketam (kuah ketam.. bukan ketam tau!).. huisshhh.. SALOMA pon kalah dowh.. wawawa..

okey, pjlann diteruskn dgan nad menge'kol' encik asri a.k.a lec yang bawak kitorg.. buat ayat sedih+bosan+goda sket.. akhernye dapat melarikan diri ke jusco.. jalan2.. round2.. pastu aku trlihat kelibat kemeja oldskul yg sangat kool.. hati meronta2 nak beli.. tapi dwet tadak.. huuk.. setelah berfikir panjang, aku pon trus mnjadikan teha sebagai BANK RAKYAT (wat loan sket).. terus berlari2 anak ke kemeja dan terus ke fitting room.. cehh.. sungguh bajet dengan mengambil baju saiz M.. eishh.. xmuat.. suh teha amek saiz L plak.. WTF!!! ak xmuat satu butang je lg.. waaa.. damn gile!!!.. rentetan itu,loan dipulangkan dan aku pulang ke IPIK dengan mnumpang bas IP Perlis dalam keadaan murung dan caci maki yang oenuh ddalam dada kepade pereka fesyen kemeja berkenaan kerana sungguh siot tidak mnyediakan saiz XL.. pemalas!!!


sampai IPIK, kitorg tdo.. mmbute.. tgok tv (seryes tv xttup2.. encik warden IPIK,, sile jangan claim bil letrek kt kitorang yek!.. huu).. jam 8, siap2 solat+makeup= nk lawa2!!! tros tgok sume prsembhn yang gile happening.. so.. skarang sile lihat sahaja gambar2 yang tidak seberapa ini.. haha. sekian!



wajah bungoks di jusco



wajah ayu pula silih berganti.. haha



lawa + canteks + hoottss.. hahaha